dijous, 6 d’octubre del 2011

QUÈ ÉS LA INFORMÀTICA?


QUÈS ÉS LA INFORMÀTICA?


1. Buscar informació sobre la definició d’informàtica (diverses fonts).


La informàtica, és el conjunt de coneixements científics i tècnics que fan possible el tractament automàtic de la informació per mitjà d'ordinadors (computadors). La paraula prové del francès, ja que ells van crear el concepte “informatique”, és a dir, informàtica. La informàtica s'ha anat desenvolupant perquè l'home, pugui realitzar tasques trivials, de manera ordenada, ràpida i eficient. Pel mateix, la informàtica s'ha anat desenvolupant des de fa moltíssims anys. Podem saltar a 1981, on es va presentar en societat, al primer ordinador personal o PC, desenvolupat per IBM, en col·laboració conjunta amb Bill Gates i Paul Allen. Computador que posseïa un llenguatge Microsoft Basic, un processador Intel 8088 i un sistema operatiu DOS. Posteriorment a la presentació del primer PC, aquests van continuar amb el seu desenvolupament i evolució natural. Així mateix, el 1990, es crea la nova manera d'interactuar amb Internet, el World Wide Web (www). Posteriorment, en el 1996 es dóna un gran salt, en el que és Internet:es desenvolupa la segona versió d'aquesta, la qual era bastant més ràpida que la primera i es poden carregar i transportar, dades o arxius molts més pesats. Avui dia, és una eina poderosa en l'ensenyament juvenil i universitària.
A causa de tots aquests factors nombrats, la informàtica és part de la nostra vida quotidiana. La utilitzem per escriure, per buscar informació(per mitjà d'Internet), en els nostres llocs de treball…


2. Buscar informació sobre:
     - Arquitectura d’ordinadors (definició, parts, inventor, biografia).


-L' arquitectura de computadors és el disseny conceptual i l'estructura operacional fonamental d'un sistema de computador. També sol definir-se com la forma de seleccionar i interconnectar components del maquinari per crear computadores segons els requeriments de funcionalitat, rendiment i cost.


L'arquitectura de Von Neumann descriu un ordinador amb 4 seccions principals: 


1.la unitat aritmètic lògica (ALU: Arithmetic Logic Unit).


2.la unitat de control.


3.la memòria central.


4. els dispositius d'entrada i sortida (E / S ).






L’inventor va ser Von Neumann (Budapest, 1903 - Washington, 1957) científic, físic i matemàtic. Considerant per alguns com un dels més importants científics del segle XX.



Ja des de ben petit va mostrar geni i bona memòria, realitzant complicades operacions matemàtiques. Obtingué brillants qualificacions en matemàtiques a l'Universitat de Budapest. 
De 1921 al 1923 va estudiar química a Berlín i, després, és va graduar en Enginyeria química a Zurich. Es doctorà en Matemàtiques als vint-i-tres anys i amb vint-i-cinc ja era considerat un geni per a la comunitat de matemàtics. Al 1933 junt a Alexander, Veblen, Einstein, Morse i Weyl es va convertir en un dels grans sis primers professors de matemàtiques del institut per a l'Estudi Avançat de Princenton (USA) on va estar per a la resta de la seva vida. 


  
     
- Llenguatges de programmació ( definició de tipus…)


Un llenguatge de programació és un llenguatge informàtic usat per controlar el comportament d'una màquina, normalment un ordinador. Cada llenguatge té una sèrie de regles sintàctiques i semàntiques estrictes que cal seguir per escriure un programa informàtic, i que en descriuen l'estructura i el significat respectivament. 
Actualment existeixen milers de llenguatges de programació, i se'n creen de nous contínuament. L’origen dels llenguatges de programació és el llenguatge binari; és un sistema de numeració en el qual totes les quantitats es representen utilitzant com base dues xifres: zero i un (0 i 1). En altres paraules, és un sistema de numeració de base 2, mentre que el sistema que utilitzem més habitualment és de base 10, o decimal. Alguns dels més extensos són ASM, C, C++, C# i Java.




Sistemas operatius:


El sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador. Les seves funcions són: gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors...
El sistema operatiu és el programari responsable de gestionar els recursos en un terminal (ja sigui un ordinador personal, un telèfon mòbil, etc).


 Intel·ligència artificial:


La intel·ligència artificial és una part de la informàtica, dedicada al desenvolupament d'algorismes que permet a una màquina (habitualment un computador) prendre decisions intel·ligents o, si més no, comportar-se com si tingués una intel·ligència semblant a la humana.


dijous, 29 de setembre del 2011

BENVINGUTS AL MEU BLOC

Hola em dic Marc Viñola, soc de Cornellà de Llobregat. Aquest és el meu blog creat per a mostrar tota la feina que fare durant aques curs a l'obtativa d'informàtica.
La principal finalitat per la que l'he creat a estat prer practicar com s'utilitza un blog i per poder apendrer a crear articles informatius, saber posar links, saber buscar informació i d'altres activitats de un estil semblant. 
Aquesta obtativa l'he elegit perqué esta molt relacionada amb el que vull estudira quan finalitzi l'ESO.
Jo vull estudiar electromecánica de l'automobil i en aquest modul una de le materies que hi ha es la electromecánica a l'informatica.  
El meu esport es el ciclismo i el practico desde el 7 anys, m’agrada molt aquest esport ja que es molt net i quan el practiques desconectes de tot.
Aquesta aficiò per el ciclismo no se de on ve ja que soc l’unic de la familia que el practica i que li agrada. Ara metéis la meva maquina es una Orbea master lanza (es aquesta d’aquí avall)
Amb aquesta bici estic molt content ja que calitat preu es una de les millors que hi ha al mercat i em dona uns resultats molt bons. En aquest esport la bici fa molt en el teu nivell i ara que pujo de categoria em toca millorar la meva maquina. Aquesta en la bici que m'agradaria tenir com a companya temporada 2012-2013-2014.
I per ultim us deixo una foto de la bici que tinc i utilitzo per saltar i fer una mica el boig per la montanya.
ESPERO QUE US HAGI AGRADAT